VitalUnit Coaching - Kurser & Coaching For Mænd

Mandegruppen: 10 Nøgleværktøjer Til Dit Liv Som Mand

Næstkommende gruppe:

– Næste gruppe starter til januar –

 

Hvad vil det sige at være mand? Det er efterhånden svært at finde ud af i vores nuværende samfund. Kønsrollerne er opløst for længst, og der er ikke længere nogen der ved, hvordan vi skal være mænd og kvinder sammen. Diverse kønsteoretikere og coaches prøver enten at opløse de sidste rester af en kønsidentitet hos danskerne, eller at redde og rekonstruere en eller anden brugbar kønsfortælling ud af vragstumperne. De fleste mennesker er bare temmelig grundigt forvirrede.

I denne mandegruppe gennemgår vi 10 afgørende skridt i forhold til at leve i verden og samfundet som mand. Det er 10 initieringer, som dels vil gøre dig klogere på dig selv, dels vil hjælpe dig til at navigere med større smidighed og bevidsthed i dit daglige liv, dels vil gøre dig mere vågen og opmærksom i dine relationer. Det er 10 grundlektioner, som du burde have lært af din far, men som du med sikkerhed ikke har, fordi han heller ikke lærte dem af sin far.

Du kan se disse initieringer som opdateringer til dit indre operativsystem. Du kan godt fungere med et forældet eller begrænset operativsystem, men med tiden dårligere og dårligere, og på et tidspunkt risikerer der at ske alvorlige fejl. Det er grundlektioner, så det er ikke noget der låser dig fast i en bestemt retning. Tværtimod skaber de nye muligheder og perspektiver.

Sløret bliver løftet fra gang til gang for, hvad de ti initieringer konkret består i. Erfaringen er at det er bedre ikke at vide præcis, hvad de består i, inden du bliver taget igennem dem. Men vi kommer omkring så forskellige livsområder og værktøjer som seksualitet, aggression, meditation, parforhold, livsmission, døden, og meget mere.

Hvad kræver det af dig at deltage i gruppen?

At du gør noget for at være tilstede, når du er der. Du kan være ekstatisk den ene gang og ulykkelig den næste. Det er fint. Presset den ene gang og fuld af overskud den næste. Der er plads til det hele. Det vigtige er at du dukker op, lukker op for posen og står ved, hvad der er indeni den.

At du øver dig i at dele så ærligt og direkte som du kan, om det der sker i dit liv, så både du og vi andre kan lære af det. Det er dér magien sker. Så du skal kunne være mand nok til både at dele dine stærke og dine svage sider. Dér hvor du rykker, og dér hvor det gør ondt. Det kræver lidt øvelse, og det er derfor vi er der.

At du er indstillet på at bruge noget tid fra gang til gang på at arbejde med de temaer vi gennemgår. Der vil være hjemmeopgaver fra gang til gang, og det er dér de enkelte værktøjer og perspektiver virkelig bliver en del af dit liv. Det er hjemmeopgaver som kan passes ind i en almindelig dagligdag, og du vil få mest ud af forløbet hvis du prioriterer dem.

At du indstiller dig på at komme på de planlagte datoer. Selvfølgelig kan der være en spontan forretningsrejse du er nødt til at tage, eller pludselig sygdom som gør at du misser en gang. Men hvis du på forhånd kan se at du kommer til at misse mere end 1-2 gange, så er det bedre at deltage en anden gang.


Datoer, sted og pris:

– Næste gruppe starter til januar –

Tilmelding:


Skriv eller ring
til Jakob for spørgsmål og yderligere info.

 

Mandegruppe

 

Udtalelser fra tidligere deltagere:

2015 gruppen:

“Du er blevet sådan en dejlig bisse, der ved hvad han vil have”, sagde en veninde til mig efter at jeg havde været i et mandekursus forløb hos Jakob. Et kursus hvor kærlige spark og ærlig snak, lærte mig at stå ved mine værdier som mand. Ikke blot overfor kvinder, men også som ven, bror, kollega.
Efter kurset er vi nu en sammentømmeret gruppe på fem, der hver anden mandag mødes og holder hinanden op på vores individuelle commitments – om vi faktisk handler på vores ønsker og ikke blot snakker derom. Det giver retning og selverkendelse. Og styrke som mand. Og det kan varmt anbefales!”
– Torben Kjærgaard.

“Udviklingen som mand var ikke noget der kom til mig automatisk. Stor del af mit liv er præget af en følelse af usikkerhed som jeg ikke har vist hvad jeg skulle gøre med eller hvor den kom fra, en usikkerhed der hæmmer mig fra at turde leve fuldt ud og ærligt overfor mig selv og dem jeg kender. Gennem mandegruppen har jeg fundet et rum hvor jeg kan lære at rumme min usikkerhed bedre, på en måde der ikke hæmmer for at jeg kan være mig og følge mine drømme i livet.”
– Paul

“Efter at have været med i et mandegruppeforløb over 6 måneder, valgte jeg at starte i en mandegruppe med Jacob som facilitator. Det gjorde jeg fordi det, at udvikle sig som menneske og frem for alt som en maskulin mand, kræver en fokus som man kun opnå i en mandegruppe. Desuden er mandegruppen et frirum – i denne sammenhæng uden kvinder, hvor det er muligt at tale om alt det man ikke vil tale med partneren, familien i øvrigt eller vennerne om. Der opstår en fantastisk fortrolighed som ikke opnås andre steder. Jacob er en fremragende facilitator og inspirator, som hjalp os i gang til at være selvkørende med en god ballast.”
– Steen

“Når man først i en alder nær de 70 igennem en mandegruppe får svar på en række spørgsmål, som har naget en igennem livet, er det helt oplagt at opfordre alle mænd til at tage imod tilbuddet om at bidrage og modtage i en mandegruppe.
Vent ikke. Få styr på dit liv.
Med Jakob som facilitator får du endvidere en rollemodel i åbenhed og energi, som ikke kan andet end inspirere dig.”
– Peter

2016 gruppen:

“Jakob trådte ind i min mandegruppe som gruppeleder, fordi vores hidtidige facilitator stoppede pludseligt. Vi var en etableret gruppe, der kendte hinanden godt, men på det tidspunkt havde vi nogle ret seriøse konflikter i gruppen. Jakob var lynhurtig til at spotte, hvad der skulle gøres og siges, og han fik støt og sikkert gruppen på ret køl.

Jakob er en ærlig og skarp mandegruppeleder, der er god til at skære ind til benet og få øje på det, vi alle går og putter med og prøver at tale udenom. Han lader sig ikke spise af med bortforklaringer, og han formår at få udfordringerne på bordet og hjælper os og mig til at konfrontere de vigtige issues i livet. Der er desuden masser af humor, venskabsånd og gode fysiske øvelser i Jakobs arbejde med gruppen.”
– Hilsen Kristian

“Jeg har siden maj 2016 deltaget i en mandegruppe med Jakob Kærgaard som instruktør. Jacob har formået at udfordre os både fysisk og mentalt og derved skubbe til os på en meget varieret måde, som vi har haft stor glæde af i gruppen. Jakob spænder vidt. Vi har prøvet hele spekteret fra brydning, slagsmål og trigger point til feminine dramaer sekunderet af to skønne kvindelige skuespillere. Jeg ved der er mere i posen, så vi forsætter med stor fornøjelse med Jakob endnu et semester.”
– Carsten Hendriksen

“Jeg har haft glæde af mange Jakob’s kurser, og i øjeblikket i en mandegruppe, hvor Jakob er vejleder med emner/temaer for personlig udvikling. Jakob er god til at kommunikere de forskellige emner/temaer vi arbejder med, og med øvelser som er relevante for at vi får et godt udbytte. Jakob har engagement og energi i at være vejleder for en gruppe. Han har en passion for det han beskæftiger med, og efteruddanner sig løbende.”
– Henrik

Sagt af en kæreste til én af de tidligere deltagere:

“Jeg var meget forbavset over min kærestes adfærd på det sidste. Han lytter mere til mig og jeg kunne ikke forstå HVORFOR. Så fortalte han mig at han går til mandekursus. “Nå!” tænkte jeg, det er forklaringen på, hvorfor jeg synes at han virker anderledes!.
Det er utroligt at en mand kan ændre sin holdning til sit jeg og sin kvindes behov på så kort tid. Det er fantastisk.
Først og fremmest er jeg glad på hans vegne, fordi han på en måde er faldet til ro, og han havde brug for det i lang, lang tid. Alle de ting jeg har sagt til ham – det kom fra en kvinde – og det nægtede han at tage imod. Så snart han fik det at vide fra en mand, så lyttede han. Det er forståligt for mig!
Det var på tide at han kom på det kursus. Han var nødt til at høre “mange gode råd” fra en mand og ikke en kvinde, især ikke mig som er hans kæreste.
Vi var sammen i 5 år som kærester, og det har været forbi i 6 måneder, hvor vi har været gået fra hinanden. Men efter dette kursus har vi fundet sammen igen. Vi arbejder stadig på vores forhold, men lige nu gør vi det med glæde – det føles ikke som en pligt eller et pres, hverken for ham eller mig.
Før i tiden var han meget hidsig, krævede respekt fra mig som kvinde, men det føltes angreb på eller trussel overfor mig – så jeg var skuffet over hans adfærd og gad ikke være sammen med ham.
Lige nu arbejder han mere og mere med følelser og han kan give mig glæde hver eneste dag. Det har forkortet afstanden mellem os og det føles kærligt og trygt.
Nogen gange vil han fortælle mig om hvad de har snakket om på mandekurset. Jeg betragter dette som åbenhed og tillid overfor mig. Han virker mere og mere som EN STOR MAND for mig. Jeg fremhæver meget hans stærke sider og hans svage sider irriterer mig mindre og mindre. Det kan jeg godt lide! Dette gavner os begge to.
Før i tiden var han vred på alle kvinder og det kunne jeg mærke. En dag har han sagt undskyld til mig for det. Så kurset har ændret hans livstolkning og hans forhold til kvinder såsom mor, døtre, veninder, alle hans 3 ekskoner og ikke mindst MIG.
Han giver mere plads til mine følelser og behov, jeg har mærket det med det samme.
Angående sex – jeg har fundet en anden mand i min seng. Han er følsom, uforudsigelig (det kan jeg godt lide) og mere MODEN og åben.
Jeg takker jer som har hjulpet min kæreste og mig. Fortsæt med mandekurser, der er mange mænd som har brug for det :-)”