Om Jakob Kærgaard

Mit navn er Jakob Kærgaard. Jeg lever af at lave kurser og workshops, hvor jeg underviser i principper og teknikker fra Tantraen, Yogaen og Kampkunstens verden. Jeg vejleder mennesker i personlig og åndelig udvikling med udgangspunkt i en række temaer. Derudover holder jeg hyppigt foredrag indenfor disse emner.

Min rejse henimod at lave det jeg laver i dag har været mangfoldig. Som meget ung, 19 år gammel, tog jeg på en rejse som ændrede mig for altid. 9 måneder rundt om Middelhavet, alene, og sluttede i Jerusalem. Mere end noget andet har denne rejse været med til at forme den jeg er i dag. Den blev en åbning i mig for noget jeg kun kan kalde noget åndeligt, og som har guidet mig lige siden.

Jeg er cand.mag i Filosofi og Historie fra Roskilde Universitet. Her har jeg bl.a. beskæftiget mig med C. G. Jungs psykologi og verdenssyn, med magtkonstellationer og etik i forskellige sammenhænge, og med Arnold J. Toynbee’s historiefilosofi. Jeg skrev speciale om de tilbagevendende mønstre i civilisationers udvikling. Dette er et emne jeg stadig finder ekstremt interessant, og jeg er altid passioneret omkring at se nutidige begivenheder i et historisk lys. Se mit speciale her (engelsk).

Jeg har udforsket kreativitet og det jeg kalder ’symbolske handlinger’ i stort omfang. Det er min erfaring, at kreative udtryksformer kan være én af de kraftigste og smukkeste måder at få noget til at blomstre inde i os som mennesker. Kreativ skrivning, tøj-syning, croquis-model arbejde, optræden, cirkuskunst og kampsport er blandt de værktøjer, som jeg har brugt med stort udbytte.

Jeg har været langt inde i yogaens, meditationens og tantraens verden. De østlige teknikker kan noget andet end den kreative, intuitive udfoldelse, som jeg oplever som mere vestlig. De supplerer imidlertid hinanden rigtig godt. Arbejdet med det seksuelle og det relationelle i tantraen har været en del af mit liv siden 2003. Mine inspirationer tæller blandt andre David Deida, Osho, og Oberto Airaudi.

Min grundindstilling omkring mennesker er at vi altid kan udvikle os. Det er muligt for enhver at leve glade, sunde, meningsfulde liv. Udfordringen i vores tid består i ikke at fortabe os i de mange meninger om hvem og hvordan vi skal være. Men i stedet at gøre arbejdet med at blive dem vi egentlig er.

Du er velkommen til at kigge omkring her på hjemmesiden efter viden og inspiration. Du er også altid velkommen til at kontakte mig.

De bedste hilsner
Jakob Kærgaard