Orgasme: Den Tantriske Orgasme – Sådan Gør Du

Orgasme: Den Tantriske Orgasme – Sådan Gør Du


Hvad er egentlig en tantrisk orgasme? Der bliver skrevet og talt meget om fænomenet, så i denne artikel vil jeg beskrive, hvordan det kan defineres, hvordan den kan opleves, lidt om hvordan man kan opnå den, og hvad man kan bruge det til – udover helt konkret øget nydelse.

En sideeffekt af at lære de dybere ’tantriske’ orgasmer at kende er nemlig, at man ofte kommer til at mærke selv selv bedre. Og det er derfor et effektivt værktøj i en personlig udviklingsrejse – både for mænd og kvinder.

 

Den Tantriske Orgasme – for mandens vedkommende:

En måde at definere den tantriske orgasme på er, at i en tantrisk orgasme bevares den erotiske energi, lysten og nydelsen i kroppen. Det vil sige, du får nydelsen, ekstasen og glæden ved orgasmen – som ofte kan være længere, mere intens, og mere nuanceret end en normal orgasme – og samtidig har du energi bagefter. Du er ikke udmattet og træt som efter en normal orgasme og udløsning.

For mandens vedkommende er det ret enkelt at måle, hvornår det sker. Når han kan få orgasmen UDEN at få den fysiske sædudløsning, vil han opleve stadig at have lyst og rejsning bagefter, og at kunne fortsætte elskoven hvis han og partneren ønsker det.

Orgasme og udløsning er nemlig to forskellige fysiologiske processer i den mandlige krop. Og når man lærer at skille dem ad, og at kunne få orgasmen uden udløsningen, så mister man ikke energien bagefter. Det vil sige, man kan fortsætte og bygge op imod en ny orgasme – og en ny.

Det giver sig selv, at dette er utrolig nydelsesfuldt og tilfredsstillende. Men der er også en lang række andre positive fordele ved det. Dels kommer sex til at vare væsentlig længere, fordi manden nu kan kontrollere sin udløsning, og det giver kvinden mulighed for at nå til nogle af de dybere orgasmetyper, som er mulige for hende.

En anden fordel er, at det at mestre den seksuelle energi og lærer de tantriske orgasmer, også styrker libiboen i kroppen. Dette giver som regel udslag i mere energi og overskud generelt, øget selvtillid og gå-på-mod og også stærkere potens og erektion. Endelig kan de tantriske orgasmer for mandens vedkommende også blive decideret bevidsthedsudvidende. Mere om senere.

Læs mere om hvordan manden kan lære at mestre den seksuelle energi her – og lær det her.

 

Den Tantriske Orgasme – for kvindens vedkommende

For kvindens vedkommende er det lidt anderledes, da der (i de fleste tilfælde) ikke er noget fysisk der forlader hendes krop, når hun får en orgasme. Og kvinder mister derfor i de fleste tilfælde heller ikke energi på samme måde, som manden gør ved en udløsning.

Alligevel kan mange kvinder opleve at få én kraftig orgasme, hvorefter de bliver udmattede og overfølsomme i vaginaen. Hvis det er tilfældet, kan man også som kvinde lære at undgå den type orgasme, og i stedet sprede lysten og nydelsen ud i kroppen. Den bliver dermed mindre centreret omkring underlivet og dermed mindre eksplosiv. For kvindens vedkommende er det som regel vejen til de dybere orgasmetilstande.

En stor del af rejsen for mange kvinders vedkommende er at turde give slip og virkelig mærke kraften i deres egen seksualitet. Den er stærk og for mange kvinders vedkommende – og mænds – kan det virke ganske overvældende.

Kvindekroppen er jo i bogstavelig forstand kanal for og bærer af liv. Liv og livskraft som også i ekstrem voldsom grad overtager hendes krop, når hun føder. Nogle kvinder beskriver en tantrisk orgasme – som omfatter hele kroppen – som en lignende grad af overgivelse til liv og livskraft, der skyller igennem hendes krop. Det kan som sagt være overvældende, men også opleves ekstremt berigende og meningsfuldt. Mange beskriver det som en følelse af at være helt vildt meget mere i live, end de nogensinde har oplevet før.

Den tantriske orgasme er især for kvinder i høj grad et helkrops-fænomen. Det vil sige den overtager hele kroppen og bevæger sig frem og tilbage nærmest med sit eget liv. Den kan imidlertid stadig blive udløst forskellige steder i kroppen. En del kvinder oplever at de stærkeste – og mest ’spirituelle’ orgasmer – bliver udløst af en stimulation af området omkring livmoderhalsen.

 

Den Tantriske Orgasme – en bevidsthedsrejse:

En tantrisk orgasme kan opleves på mange forskellige måder. Det er én af de smukke ting ved den. Når først du begynder at få vendt orgasmen opad og rundt i kroppen, i stedet for centreret omkring kønsorganerne og udad, kan der ske lidt af hvert.

De fleste oplever at nydelsen, orgasmen, lysten og glæden ved sex bliver langt mere intens. Det gælder for både mænd og kvinder. Simpelthen fordi at I nu bevarer energien i kroppen og imellem jer. Det kan også være en ny og langt mere levende fornemmelse af ens krop, end man er vant til. Den orgastiske energi er livsenergi, og når den skyller ud og rundt i ens krop føles det livgivende og revitaliserende. Mange føler sig levende og tilstede i deres krop, ofte i flere dage efter.

Orgasmen kan også ændre karakter. F.eks kan den gå fra at være en meget fysisk oplevelse til at blive mere bevidsthedsudvidende. Det er her det bliver virkelig interessant, og også her at sex kan blive en åndelig og personlig udviklingsrejse. Fordi du kan komme til at opleve nogle sider af dig selv og din bevidsthed, som du ikke normalt oplever. F.eks:

Helkrops-orgasmen: Her kan du opleve, at orgasmen spreder sig ud i hele din krop, og at kroppen ligesom opleves som ét stort, summende felt af energi. Du mærker stadig kroppen, men mindre som adskilte dele såsom arm, ben, hoved, etc, og mere som et stort, vibrerende hele. Det er en oplevelse, som kan være dybt forløsende og smuk, og som også kan bringe én i kontakt med sindstilstande, følelser og erindringer, som man normalt ikke har adgang til.

Klarheds-orgasmen: En anden oplevelse kan være, at orgasmen skyder direkte op i hovedet fra bækkenbunden af, og bliver til en oplevelse af vågenhed og klarhed. Det er en fantastisk oplevelse af mentalt overskud og skarphed, men den er ikke specielt fysisk nydelsesfuld. Det er som om, at den seksuelle energi i dét øjeblik bliver forvandlet til vågenhed og bevidsthed. Og den er bare… bevidst.

Stillehavs-orgasmen: Endnu en oplevelse kan være følelsen af at bygge op til en stor orgasme, som så – lige når den skal til at folde sig ud i et fyrværkeri af sanseindtryk – i stedet folder sig indad, og bliver til en oplevelse af dyb fred. Det kan være en følelse af at flyde rundt i et stort, mørk fredfyldt hav, svøbt i vandets dulmende favntag. Der er total fred og stilstand, den ultimative yin-tilstand. Fantastisk smuk hvis man kan hengive sig til det.

Ud-af-kroppen-orgasmen: Endelig kan man have decideret transcendente oplevelser, f.eks. oplevelsen af at ryge ud af kroppen i en orgasme. En oplevelse som viser, hvordan det er muligt at udforske bevidstheden og dens grænser igennem seksualiteten.

Læs mere om tantrisk sex her – artikel kommer

 

Sådan kommer du/I i gang

Som mand skal du lære at mestre din seksuelle energi. Det indebærer at du lærer at kontrollere din udløsning, så du kan surfe på det magiske punkt, hvor du begynder at mærke orgasmen, men uden at udløsningen går i gang. Der er nogle fysiske og meditative øvelser, der hjælper dig i denne process. Jeg har samlet disse i Vital Force Sexual Mastery kurset, som jeg har undervist i siden 2013. Du kan se datoerne for de fysiske kurser her, og der er også en online version som er løbende tilgængelig her.

Som kvinde er det ofte et spørgsmål om at turde give sig hen. Men der er også for hende nogle fysiske og meditative teknikker som hjælper med at sprede orgasmen ud og rundt i kroppen. Det handler ligesom for mandens vedkommende med at gå lige til kanten af orgasmen og derfra visualiserer at man ‘trækker’ orgasmen opad i kroppen. Gerne sammen med en dyb vejrtrækning. Det hjælper også at åbne forsiden af kroppen, så man modvirker spændinger der kan blokere energiflowet, og at stryge og rører sig selv på resten af kroppen.

Som par kan man støtte hinanden til at undgå de eksplosive orgasmer og dermed i stedet bevare energien imellem sig. Det skaber også meget mere gnist og flirt i det daglige, hvilket gør at sex bliver væsentlig bedre når det sker. Og så er det rigtig meget et spørgsmål om nærvær, sanselighed, åbenhed, autenticitet, og en villighed til at mærke, hvad man rummer hver især. At invitere de tantriske orgasmer ind er også at invitere livet ind og mærke det fuldt ud. Og det kan man beslutte sig til at gøre sammen.