Rejsningsproblemer, potensproblemer og impotens: De 10 hyppigste årsager – Og et par løsninger

Rejsningsproblemer, potensproblemer og impotens: De 10 hyppigste årsager – Og et par løsninger


Potensproblemer, impotens, rejsningsproblemer, svag rejsning, manglende rejsning – et knap så kært barn der har mange navne. De fleste mænd oplever nogle gange i løbet af livet ikke at kunne performe, som de godt kunne tænke sig. Hvad er årsagerne, hvad kan man gøre, og er det nogle gange bare okay?

Der kan være ret mange forskellige årsager til impotens eller manglende rejsning. Det betyder at for at vide hvordan du går til det bedst, må du kende årsagen. I denne artikel vil jeg gennemgå nogle af de hyppigste:

1. Svage bækkenbundsmuskler.

Musklerne i bækkenbunden er afgørende for din rejsning, idet de øger blodgennemstrømningen i penis, og de styrker også rejsningen når du klemmer til, idet de lukker af for at blodet løber tilbage til kroppen igen. Desværre bruger vi ikke disse muskler særlig meget, heller ikke når vi dyrker sport, og det betyder at de skal trænes bevidst. Rigtig mange tilfælde af impotens / rejsningsproblemer kan kureres eller forbedres kraftigt alene ved at træne bækkenbunden. Så det vil være det første sted at starte.

2. For hyppige udløsninger.

Hyppige udløsninger i længere perioder kan dræne din krop for seksuel kraft. Dette gælder især jo ældre du er, men det gælder også for yngre mennesker. Det er ikke rocket science. Du kender det godt: Efter en kraftig udløsning har du bare mindre blus på batteriet som mand. Og hvis du får flere i træk, kan det måske godt føles dejligt, lige når du får dem, men efterfølgende mærker du konsekvenserne i form af træthed og til tider uoplagthed, irritation og mindre sexlyst i en periode.

Kunsten her er at lære at adskille din udløsning og orgasme, så du kan have sex og en gang imellem undgå udløsningen – men stadig få en eller flere orgasmer. På denne måde bevarer du din seksuelle energi, når du har brug for det, og får stadig nydelse fra sex. Det tager lidt tid at lære, men når først du kan det er det en uvurderlig gave, både for dig og din partner/elskerinde.

Jeg underviser i denne praksis, som også indebærer at styre og styrke bækkenbunden, og kombinationen er ekstremt effektiv imod impotens og rejsningsproblemer.

Se Kurset Hvor Du Lærer Det Her.

3. Lavt eller faldende testosteron-niveau.

Nogle mænd har lavere testosteron-niveau end andre, og det falder støt fra 40-års alderen. Der er mange ting du kan gøre for at styrke det, og det indebærer blandt andet at spise sundt, dyrke moderat motion og sove ordentligt. Studier har også vist, at det at holde på udløsningen i en periode styrker testosteron-niveauet. På 7. dagen efter sidste udløsning stiger niveauet i gennemsnit med 45 procent. Dette er formentlig det bedste bevis for den gamle myte om, at en sportsmand bør være seksuelt afholdende i perioden op til en stor præstation. Den gode nyhed er altså nu, at man ikke behøver være afholdende, man skal blot ’holde på krudtet’. Dette er formentlig også en af grundene til, at folk der holder på krudtet i en periode oplever øget libido og stærkere rejsning – fordi testosteron-niveauet stiger.

4. Medicin.

Forskellige former for medicin kan også resultere i potensproblemer, rejsningsproblemer og impotens. Bl.a. en del antidepressions-medicin har den triste effekt, og det kan jo uheldigvis medvirke til at gøre én endnu mere deprimeret. Blodtryksdæmpende medicin såsom betablokkere kan også resultere i manglende rejsning. Og nogle typer af hjertemedicin og vanddrivende medicin kan også have den triste effekt.

Tal med din læge om det, hvis du bruger medicin, som du mistænker kunne gå ud over potensen. Nogle gange virker det simpelthen at skifte til et andet præparat. Men selvom medicin kan bidrage til potensproblemer / impotens, virker det stadig positivt at styrke bækkenbunden og mestre den seksuelle energi.

 


5. Dårligt selvværd og dårlige oplevelser.

Dårligt selvværd er noget af det værste for potensen. Dit selvværd er din følelse af din ret til at være i verden, og hvis den ikke er særlig stor, føler du dig sikkert heller ikke berettiget til at komme ind i den kvindelige verden. Din pik vil opføre sig i overensstemmelse med dette.

Dårlige seksuelle oplevelser kan ligeledes skabe en negativ programmering, hvor du kommer til at forvente, at det samme sker igen næste gang du skal have sex. Dette er også kendt som præstationsangst som aktiverer dit sympatiske nervesystem, som er vores ’kamp-flugt-system’. Og problemet er at det er det parasympatiske nervesystem, som er aktivt når vi nyder og slapper af, der skal bruges til at tænde seksuelt.

Der er flere måder hvorpå du kan arbejde med dette, og det er en god idé at søge professionel hjælp til at få ændret nogle af de negative tankemønstre, som vil hjemsøge dig næste gang du er i en seksuel akt. Det hjælper også rigtig meget at have nogle fysiske teknikker at falde tilbage, bl.a. kontrol over bækkenbunden og vejrtrækningen, fordi det hjælper dig til at slippe de negative tanker og være tilstede i kroppen og kontakten med din partner i stedet for. Du kan booke en tid her, hvis du vil have hjælp til det.

6. Sorg, skilsmisse og brud med partner.

Hvis du mister en kæreste/partner, som du er særlig glad for, kan det også resultere i potensproblemer / impotens. Det skyldes simpelthen at man har knyttet sig så meget til den pågældende person, at ens seksualitet er blevet ‘koblet op’ på vedkommende. Der er ikke noget forkert i dette i sig selv, det viser at I formentlig har haft et tæt og stærkt forhold, men det kan selvfølgelig blive et problem, hvis man mister sin ægtefælle eller forholdet går i stykker.

Den slags ubearbejdet smerte kan volde problemer – inklusive impotens – i lang tid. Jeg har personligt oplevet klienter, som har været udfordret af det i mange år, før de beslutter sig til at gøre noget ved det. Så hvis du oplever at dine potensproblemer / impotens er opstået efter et svært brud, så bør du søge professionel hjælp jo hurtigere jo bedre.

7. Stress, udbrændthed og dårlig søvn.

Stress og udbrændthed er noget af det værste for din sexlyst. Det kan igen resultere i potensproblemer. Det er bevist, at stress nedsætter testosteron-niveauet og dermed igen lysten og den seksuelle funktion. Det slider også på dit nervesystem, som er det der er allermest på spil, når du får en orgasme. Det betyder at er man først gået ned med stress, så oplever mange, at nydelsen ved sex også bliver mindre. Her skal du overveje at opsøge en dygtig stress-coach og tage dig god tid til at restituere. Husk også at sove ordentligt. Hvis din krop tærer på sine grundlæggende ressourcer og ikke får ro og hvile til at genopbygge sig, så prioriterer den overlevelse. Og det går også udover din seksuelle lyst med impotens / rejsningsproblemer til følge.

8. Næringsfattig kost, rygning og alkohol.

Din krop skal have tilstrækkelig med næring for at have overskud til det seksuelle. Ellers fokuserer den sin energi på at opretholde de basale livsfunktioner. Egentlige spiseforstyrrelser er et problem for de færreste mænd. Omvendt kan en del mænd være ret lidt opmærksomme på hvad de egentlig spiser. Sørg for at spise bredt og varieret og at få masser af friske grønsager. De er rige på vitaminer og mineraler. Spis eventuelt et kvalitetskosttilskud med nogle af de fundamentale næringsstoffer. En simpel ting som sund mad kan være med til at modvirke potensproblemer.

Endelig bør du især undgå især rygning og store mængder alkohol. Det er nogle af de største årsager til rejsningsproblemer og impotens.

9. Periodevis fald i rejsningen under en længere seksuel seance.

Dette er én af de former for faldende rejsning, som ikke er og ikke må gøres til et problem. Hvis du har rejsning i længere tid, vil den begynde at falde lidt cirka hvert 20. minut for at tillade blodet at løbe tilbage til kroppen og blive iltet igen. Det er normalt og sundt, men en del mænd går lidt i panik, når det sker, og pumper løs for at holde den oppe. Både mænd og kvinder skal vide, at det er helt naturligt, og det kan samtidig være en fin lejlighed til at flytte fokus et andet sted hen. Sex er jo meget andet end det der foregår i kønsorganerne.

10. Pikkens visdom.

De gamle taoistiske vismænd havde en term, som groft oversat betyder ’pikkens visdom’. Det handler om at det nogle gange ikke er tid til sex, og det kan pikken mærke. Det kan f.eks. være, at der er noget i relationen som er usagt, eller at der på anden måde er et problem imellem dig og din partner, som skal løses, og en tillid og kontakt der skal genskabes, før det er tid til sex igen. Dette kan godt afspejle sig direkte i fraværet af seksuel lyst og rejsning, og det kan altså være værd at undersøge, om der er noget I skal cleare imellem jer først. Det kan man evt. også bruge professionel hjælp i form af parterapi til.

Det clasher med idéen om, at manden bare altid skal være klar og kunne præstere en rejsning så strunk som en flagstang. Hvor billedet af kvindens seksualitet er, at den er meget mere sensitiv og påvirkelig overfor f.eks. stress eller misstemninger i relationen. Virkeligheden er noget mere nuanceret. Især når man er i en dyb og længerevarende relation kan mænds lyst sagtens blive påvirket af misstemninger i parforholdet. Og omvendt kan kvinders seksualitet også sagtens være vild og intens og ’have sit eget liv’, som det stereotype billede af mandens seksualitet ellers er. Særlig jo ældre man bliver kan rollerne godt begynde at skifte lidt.

En gammel europæisk myte har et billede på det som er, at manden i starten af sit liv ridder på en rød hest, i midten af livet på en hvid, og i slutningen af livet på en sort. For kvinden er det imidlertid anderledes. Hun starter sit liv på den hvide hest, ridder på den røde i midten af livet, og slutter på den sorte hest.

Kigger vi på den hormonelle udvikling i løbet af et liv giver det også ret god mening. Manden er propfuld af testosteron i starten af 20’erne og ved ofte ikke, hvad han skal gøre med al den energi som den giver. Men det stilner af med årene. Imens kvinden særlig i 40’erne og 50’erne kan have nogle hormonelle udsving som giver hende en voldsom seksuel appetit. Og så er der selvfølgelig alle de individuelle variationer.

Konklusion:

Selvom mandens seksualitet fra naturens side stilner noget af med årene, så er der altså ting man kan gøre for at holde den sund og stærk hele livet igennem. Det indebærer sund og solid kost. Det indebærer motion og ordentlig hvile. Og så indebærer det at mestre den seksuelle energi, hvilket indbefatter styrkelse og kontrol over bækkenbundsmuskulaturen, og at det kunne mestre udløsningen og adskille den fra orgasmen.

Du kan lære dette på et gennemtestet 3-ugers forløb her, og der er både online forløb og fysiske kurser.